Waarom waterpolo?

How can we help?
< Alle onderwerpen
Print

Waarom waterpolo?

Waterpolo is een ontzettend leuke teamsport voor iedereen die van zwemmen houdt. De weerstand van het water maakt de sport relatief zwaar maar de remmende werking van het water zorgt voor een bijna blessurevrije sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Waterpolo is een van de weinige sporten waarbij de fysieke inspanning gelijkmatig over het hele lichaam wordt verdeeld omdat continu zowel de armen als de benen gebruikt moeten worden om het hoofd boven water te houden. Als in het algemeen gezegd kan worden dat sporten gezond is dan geldt dit in de eerste plaats voor waterpolo.

Trainingstijden en trainers

De trainingstijden die op de website van SGHA genoemd worden zijn de tijden waarop de spelers het water in gaan. De trainingen beginnen altijd een kwartier eerder tenzij anders aangegeven door de trainer. Dit kwartier wordt gebruikt voor het voor bespreken van de training, eventueel met een evaluatie van de laatst gespeelde competitiewedstrijd. Daarnaast wordt deze tijd ook gebruikt om de spieren op te warmen, vaak “inzwaaien” genoemd, en om alle voor de training benodigde zaken klaar te zetten (doelen, poloballen etc.). Het streven van SGHA is om bij de jeugd gediplomeerde trainsters en trainers langs de rand van het bad te hebben staan. Naast de hoofdtrainers zijn er wisselend ook assistent-trainers aanwezig die onderdelen van een training verzorgen waarbij het accent ligt op specifieke zaken als zwemtechniek of keeperstechniek.

Trainingstijden SGHA (kijk voor meest actuele tijden trainingstijden) JEUGD TOT 18 JAAR

 • Woensdag 18:00 – 18:45 (Leeftijden FE) (Sportstad, Heerenveen)
 • Woensdag 18:15 – 19:45 (Leeftijden DCB) (Sportstad, Heerenveen)
 • Vrijdag 18:00 – 18:45 (Leeftijden FE) (Sportstad, Heerenveen)
 • Vrijdag 18:45 – 19:45 (Leeftijden DCB) (Sportstad, Heerenveen)
 • Zaterdag 8:45 – 10:00 (leeftijden EFD) (Swimfun, Joure)

  Regionale Waterpoloschool (RWPS)

  Bij de Regionale Waterpoloschool krijg je verenigingsonafhankelijk training van gekwalificeerde trainers op basis van de KNZB-leerlijn. De training is bedoeld voor alle spelers tot en met 15 jaar, ongeacht niveau, voorkennis of ervaring. De RWPS-trainers geven gedifferentieerd les, zodat iedereen op z’n eigen niveau training krijgt. Doel van de Regio Waterpoloscholen is om spelers van alle verenigingen extra training aan te bieden. Daarnaast is het de bedoeling dat trainers daar van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren, zodat we in het Noorden steeds meer in dezelfde lijn training geven en spelers opleiden.

  Ook is de Regio Waterpoloschool een mooi platform om talent te herkennen. Zodra deze talenten in beeld zijn kan er met hen een programma op maat gemaakt worden i.s.m. het RTC.

  Trainingstijden RWPS Heerenveen: Zondagochtend van 9.00 – 10.45 uur in Heerenveen

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Goska Sixma, jeugdcommissie SGHA of Hylke de Haan trainer RWPS

Inhoudsopgave