Competitie

How can we help?
< Alle onderwerpen
Print

Competitie

Alle teams van SGHA spelen hun competitiewedstrijden binnen District Noord van de KNZB. De competitie loopt van half september tot eind april. Het grootste deel van de wedstrijden wordt gespeeld op zaterdag in de tweede helft van de middag of in het begin van de avond. Bij hoge uitzondering wordt er op zondagmiddag gespeeld. In de zomerperiode spelen de jeugdteams vaak toernooien. Het streven van SGHA is om jeugdspelers zolang mogelijk in jeugdteams te laten spelen. Als het aantal spelers in een bepaalde leeftijdscategorie onvoldoende is om een team op de been te brengen wordt voor de duur van de competitie samenwerking gezocht met een vereniging uit de buurt, en wordt een combinatieteam gevormd. De indeling van de teams is de verantwoordelijkheid van de trainers in overleg met de coach en de polocommissie. Bij de indeling wordt zowel het belang van het kind als het belang van de vereniging meegewogen. De indeling vindt plaats na de zomervakantie en geldt in principe voor de eerste helft van de competitie, in december bestaat bij de jeugd de mogelijkheid dat spelers voor de tweede helft van de competitie doorstromen naar andere teams, bij voldoende nieuwe aanwas bestaat ook de mogelijkheid om op dit tijdstip een nieuw team in te schrijven. Bij de jeugd wordt tot de leeftijd van 13 jaar vaak in gemengde teams van jongens en meisjes gespeeld. De leeftijdsindeling voor de competitie is als volgt :

F-competitie Jeugd jonger dan 9 jaar. E-competitie Jeugd jonger dan 11 jaar. D-competitie Jeugd jonger dan 13 jaar. C-competitie Jeugd jonger dan 15 jaar. B-competitie Jeugd jonger dan 17 jaar.

Bij het bepalen van de leeftijd telt 31 december als peildatum. Een speler die op 31 December bijvoorbeeld nog geen 11 is mag de hele competitie van september t/m april meespelen in de E- competitie.

Inhoudsopgave