Ymkje Broersma Schoolwaterpolo Toernooi

SGHA wil graag zo veel mogelijk kinderen laten kennismaken met waterpolo. Daarom doen we elk jaar mee met de ‘Mega sportdag’ én organiseren we in de kerstvakantie samen met Scoren voor gezondheid, het jaarlijkse Ymkje Broersma-schoolwaterpolo toernooi voor basisschooljeugd in de gemeente Heerenveen en de Fryske Marren.

Het toernooi wordt opgedeeld in twee categorieën, namelijk jongens/meisjes groep 5-6 en jongens/meisjes groep 7-8. Een team bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 spelers.

Voor de meeste kids is dit toernooi de eerste kennismaking met waterpolo. Waterpolo is een pittige sport. Omdat je goed moet kunnen zwemmen en tegelijkertijd ook nog met de bal moet spelen, heb je een goede conditie nodig. Maar het is vooral ook een erg coole sport.  Hoe dat is kunnen de kinderen tijdens dit toernooi zelf ervaren.  Tijdens dit toernooi staat de kennismaking met waterpolo, maar vooral lol hebben centraal.

Meer weten?

Dat kan! Vorm een team met minimaal 5 klasgenoten, zoek een ouder als begeleider en schrijf je in! Deelname is gratis en je krijgt er gegarandeerd een hoop lol voor terug! Natuurlijk moet je wel kunnen zwemmen, dus zwemdiploma A en B is verplicht.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Over Ymkje Broersma

Ymkje is een enthousiaste en gedreven sportdocent, met ruime ervaring in het onderwijs en de sportsector. Waterpolo is haar grote passie. Ze heeft zelf jarenlang op landelijk niveau gespeeld en de nationale selectie gehaald. Vanuit eigen bedrijf Maatwerk4sport leidt ze de verenigingsonafhankelijke waterpoloschool Heerenveen, waar leerlingen voor schooltijd extra ochtendtrainingen volgen.  Ymkje zet zich onvermoeibaar in voor de sportieve ontwikkeling van onze jeugdspelers. SGHA is dan ook bijzonder trots dat zij haar naam wil verbinden aan het schoolwaterpolo toernooi.