Informatie Jeugdleden

How can we help?
< Alle onderwerpen
Print

Informatie Jeugdleden

Hier vind je informatie over SGHA. De informatie is gericht op de jeugd en bedoeld voor zowel de ouders als de spelers en speelsters zelf. Omdat de ouders van nieuwe waterpololeden vaak zelf geen waterpolo hebben gespeeld bevat het boekje naast verenigingsinformatie ook meer algemene feiten en feitjes over waterpolo.

Historie/ algemene info SGHA

De Heerenveense Zwem- en Poloclub (HZ&PC) werd op 4 juni 1931 opgericht. Directe aanleiding om een zwemvereniging op te richten was de opening van het tweede (onverwarmde buiten-) zwembad van Heerenveen, een in die tijd zeer modern zwembad gelegen op de grens tussen de dorpen Heerenveen en Oranjewoud.

Avena is opgericht op 6 mei 1967. De naam Avéna is Latijns voor “haver”. Zwem- en poloclub Avéna is de enige zwemvereniging van de gemeente Fryske Marren en telt op dit moment ongeveer 200 leden en bestaat uit vier verschillende afdelingen. De vereniging maakt gebruik van subtropisch zwembad ”De Stiennen Flier” in Joure.

Beide verenigingen hadden een eigen waterpolo-afdeling die elk tot aan het eind van de vorige eeuw een rustig, voortkabbelend bestaan leiden. Ambitie was er wel, maar het kwam op de een of andere manier niet uit de verf. Pas toen beide verenigingen hadden besloten om hun krachten te bundelen in een startgemeenschap kreeg het waterpolo in Heerenveen en Skarsterlân een nieuwe impuls. De samenwerking had aanvankelijk alleen betrekking op het dameswaterpolo, maar vanaf 2004 is de samenwerking uitgebreid tot alle teams (dus zowel dames en heren als jeugd). Er is nu sprake van een volledige Start Gemeenschap (beter bekend als SGHA). De samenwerking tussen beide verenigingen in de vorm van SGHA zorgde ervoor dat het aantal waterpolo spelende leden steeg. Daardoor konden er meer teams voor de verschillende competities worden ingeschreven. Met deze toename werd er een stabiele basis gelegd voor de toekomst.

Wie is wie:

Naast een algemeen bestuur kent SGHA ook commissies die zich bezighouden met het reilen en zeilen van een specifieke afdeling. Op de website zie je een overzicht van de contactpersonen en commissies.

Bij vragen kun je altijd contact opnemen met Goska Sixma van de jeugdcommissie, telefoon 0633-690813

Inhoudsopgave