, ,

WZC geeft SGHA-Da1 les in afronding

Na een paar wedstrijd loze weekenden mochten de dames van SGHA weer “los” tegen WZC. Beide ploegen hadden nog geen punten deze competitie, dus het beloofde een spannende strijd te worden.

SGHA kwam moeizaam op gang en schrok wat van het fysieke geweld van de tegenstander, waarbij de uitsluitingen juist aan Friese kant vielen. De man meer’s werden goed afgerond door WZC, wat hen van 2-1 naar 5-2 voor halverwege de wedstrijd bracht.

Na enigszins te zijn wakker geschud gooiden de Friezinnen eindelijk de schroom van zich af en begonnen met scoren! Via 5-3 en 5-4 kregen ze een strafworp toegewezen. Deze werd helaas niet verzilverd, waarop WZC in de man meer hun voorsprong weer uitbouwde naar 6-4.

Nog 1 periode te gaan, waarin het nog alle kanten op kon gaan. De dames gooiden er nog wat energie tegenaan en knokten zich terug naar 6-5. Met nog 5 minuten te gaan, tijd genoeg om de wedstrijd te doen kantelen…… Waar de Zoetermeersen de strafworp en uitsluitingen wel benutte, liet SGHA dat na waardoor ze aan het eind met lege handen stonden.

We hopen dat deze les in afronding leid tot verbetering van scherpte, m.n. het afmaken van de vele kansen. Volgende week speelt SGHA thuis en mogen ze deze les toepassen!!