,

Verlies voor SGHA Dames 1.

Afgelopen zaterdag speelde de dames van SGHA de thuiswedstrijd tegen Swol dames 1. Twee teams die elkaar goed kennen van eerdere ontmoetingen. Ook zijn er een aantal ex-SGHA speelsters actief voor Swol. Swol is een fysiek sterke ploeg en het relatief jonge damesteam van SGHA hadden het daar lastig mee. De Zwolse ploeg bleek een maatje te groot voor SGHA, ze verloren de wedstrijd met 6-14 (1-3, 0-4, 1-4, 4-3).

De periodestanden gaven een goed beeld van de wedstrijd weer. De eerste periode konden de dames van SGHA nog redelijk partij bieden. Bij de stand 0-1 werd er helaas een strafworp gemist, maar uiteindelijk werd de eerste man meer situatie omgezet in een doelpunt wat resulteerde in een 1-3 achterstand.

De tweede periode liet een ander beeld zien. Swol liep soeverein uit naar een 1-7 voorsprong. SGHA had moeite met het fysieke spel van Swol en moesten er een tandje bijzetten.

Ondanks het harde werken bleef het beeld zich voorzetten in de derde periode. De dames van SGHA kregen twee strafworpen mee waarvan er 1 werd benut. Helaas wisten de dames van SGHA een viertal man-meer situaties niet om te zetten in doelpunten. Swol vergrote de voorsprong naar 2-11.

In de vierde periode bleef SGHA tegenstand bieden en vechten voor een beter resultaat.
Een zestal man-meer situaties werden omgezet in 4 doelpunten, zo sloten de dames de laatste periode winnend af (4-3).

Na de eerste drie competitiewedstrijden in de 1e klasse Bond is het nog wachten op de eerste overwinning. De werklust om zich als team en als individu te ontwikkelen is aanwezig en trainer/coach Chris Visser zal hier met de dames vol mee aan de slag gaan.

Volgende week zondag 7 oktober staat de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen BZ&PC uit Bodegraven, aanvang 16:30 uur.