,

Uit eigen kracht voortgebracht

Na het sterke afgelopen seizoen zijn de heren van SGHA druk bezig met de selectie van komend seizoen. Deze is zo goed als rond.
Zeer bewust wordt er gekozen om voorrang te geven aan de eigen jeugd.
Komend seizoen heeft SGHA als doelstelling om de jeugd te laten door ontwikkelen en klaar te stomen voor de herenselecties.
SGHA beschikt over een goed werkende jeugdopleiding en daar plukt het nu bij de heren, maar zeker ook bij de dames, haar vruchten van. Daarnaast vullen we selecties aan met een aantal zeer welkome spelers van buitenaf.

Jeugd krijgt voorrang

Sander Bathoorn: “Na afgelopen seizoen een sterk seizoen te hebben gespeeld, hebben we als spelersgroep, trainers en club bij elkaar gezeten. Bewust maken wij de keuze om voorrang te geven aan onze eigen jeugd. Het is belangrijk dat je altijd kiest voor eigen jeugd. We willen onze jeugd ook laten zien dat zij altijd voor mensen van buitenaf gaan. Dat betekent kwalitatief wellicht een kleine stap terug, maar de ontwikkeling van jeugdspelers kan snel gaan. We voegen maar liefst 5 jeugdspelers toe aan onze selecties. Dat vergt van iedereen een juiste mindset. Een groei mindset. En dat maakt deze club ook groot, we doen het vooral met spelers opgeleid door de eigen vereniging. De kracht van SGHA is ook de binding die spelers hebben met elkaar en met de club. Daarnaast hebben we uiteraard altijd oog voor een versterking van buitenaf. Maar die moet echt een toegevoegde waarde zijn.
SGHA heren spelen voor het 4e seizoen op rij 1e Klasse. Daarmee zijn we inmiddels een vaste waarde in de 1e Klasse. We willen vooral onze eigen identiteit behouden en niet een vreemdelingenlegioen worden. Alleen dan zet je het fundament goed neer naar de toekomst toe.”