,

Sterk spelende SGHA dames laten stunt achterwege

SGHA had in het eigen bad vooral in de eerste twee perioden het beste van het spel, maar slaagden er niet in om dit door te trekken over de hele wedstrijd.
De nummer 2 in de competitie VZV uit Velzen is niet voor niets tweede, dus werd er in de afgelopen week hard getraind op fysieke duels en het breken van een sterke pressing. Met de opdracht om vanaf minuut 1 geconcentreerd en met focus te spelen begonnen de dames voortvarend en overrompelden VZV in de beginminuten. Een sterke press, goed samenspelende verdediging en vlotte tegenaanvallen gaf op het einde van de eerste periode 3-1 op scorebord. In de tweede periode herpakte VZV zich door slimmer vanaf de tweede lijn kansen te creëren. SGHA kwam regelmatig sterk voor de goal maar liet in de afronding kansen liggen. Bij een score van 3-3 gingen de dames verder richting periode drie, met de taak beweeglijker te spelen. Ook in deze periode was SGHA minstens gelijk aan VZV echter verzuimden ze effectief te zijn en te scoren. VZV scoorde daarentegen wel tweemaal en liep hiermee voor het eerst uit in de wedstrijd. De vierde periode was de slag om wie het meeste rendement haalde uit de aanvallen. Ook hier bleek het geroutineerde team van VZV het beste mee om te gaan. De eindstand werd hiermee 4-7 in het voordeel van VZV geslecht.
Volgende week spelen de dames opnieuw tegen VZV en kunnen dus direct naar de herkansing toe werken. Ditmaal uit in Velzen.