,

Slordige SGHA dames geen partij voor VZV

Afgelopen zondag reisden de dames af naar IJmuiden voor een wedstrijd tegen de koploper van de degradatie poule. In het begin verzuimden de Friese dames kansen af te maken, terwijl de thuis spelende ploeg wel effectief was. Waar het de week ervoor nog in evenwicht was, had deze wedstrijd VZV duidelijk de boventoon. Deze ploeg heeft veel meer ervaring en is meer geslepen in de duels, wat SGHA nu opbrak. Er werden wel systemen ingezet in de aanval waardoor “lijnen werden los getrokken”, maar dan kwam er een schot wat niet zuiver was of makkelijk te stoppen door de keeper van VZV.

Halverwege stond het al 5-1 in het voordeel van de thuisploeg. Er moest uit een ander vaatje getapt worden door de Heerenveensen. Coach Chris drukte de dames op het hart om dynamisch te gaan spelen en de kansen die er komen beter te benutten.  Deze wedstrijd was in tegenstelling tot die van de week ervoor slordig. Een jonge  ploeg heeft vaker te maken met ups en downs, dat maakt allemaal onderdeel uit van het leerproces.

Eindstand was 11-3 in het voordeel van VZV, wat teleurstellend was. Er rest de dames niets anders dan uithuilen en volgende week vanaf het begin direct scherp uit de hoek te komen tegen  de Vennen.

Ook van slechte wedstrijden kun je leren en beter worden,  dat mogen de dames volgende week laten zien. Zij zullen dan “gebrand” aan de start verschijnen….