, , ,

SGHA stijgt 2 plekken na winst op directe concurrent OZ&PC

Afgelopen zaterdag mochten de dames in hun thuisbad met een volle tribune aantreden tegen OZ&PC uit Oldenzaal. Het was een goede zaterdag, want voor de dames waren er al twee teams, het jeugdteam DG1 en Dames 2, die kampioen geworden waren: de sfeer was aldus goed! Heren1 won daaropvolgend ook hun 1ewedstrijd dit seizoen: het beloofde een mooie en succesvolle avond te kunnen worden.

Coach Chris Visser had gewaarschuwd dat het winnen van deze wedstrijd beslist geen sinecure, met andere woorden ‘appeltje/eitje ‘, was. Het team werd met dezelfde aanwijzingen als gebruikelijk het water ingestuurd. Naast lef, durf en energie kregen ze nog mee om vooral punt voor punt te spelen: dus bij een voorsprong gecontroleerd aan te vallenen te spelen. Aldus geschiedde: er werd goed in de taken gespeeld en gedaan wat was afgesproken.

Vanaf het begin werd direct de leiding genomen en die zou niet meer uit handen worden gegeven. Na een paar beste kansen wist Rikst  Leenstra het 1e doelpunt van de wedstrijd te maken, door uitstekend een man-meer situatie af te ronden. Daarna scoorde Stephanie Bruintjes, waarna Margreet ter Schure twee keer het net wist te vinden. Er gingen uiteraard ook wel wat dingen mis: zo werd er tweemaal een strafworp gemist en er waren een paar schoten op lat, paal en/of recht op de keeper. Verder kon er bij tijd en wijlen nog wel wat beter worden afgesloten om de contra van de tegenstander eruit te halen. Zo is er dus nog zeker het een en ander te leren en bij te schaven.

Maar er ging ook veel goed: zo maakten Margreet en Stephanie nog wat doelpunten, die werden bijgeschreven. Regelmatig werd er door goede verdedigende acties kansen van de OZ&PC teniet gedaan. Hoogtepunt van deze avond was toch wel een prachtig schot in de kruising door de jongste speler van de ploeg Lieke Rooks. Het was haar 1evan dit seizoen en vooral de lef en durf die ze daarmee liet zien is echt winst! Aan het eind van de wedstrijd stond een mooie stand van 8-5 op het scorebord. Deze uitslag was helemaal terecht en Chris was dan ook zeer tevreden hiermee, maar vooral met het vertoonde spel en de discipline van ‘in de taak blijven spelen’. Al met al een topavond in Sportstad, waarmee de dames maar liefst twee plekken gestegen zijn op de ranglijst. Dit is een plek waar met trots naar gekeken mag worden, zeker gezien de onervarenheid van de ploeg. Nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, waarin het zaak blijft om deze positie te verdedigen!

Aanstaande zaterdag wordt er opnieuw thuis gespeeld tegen BZ&PC uit Bodegraven om 20.00.