,

SGHA start eigen waterpoloschool

Met ingang van augustus 2014 start SGHA met haar eigen waterpoloschool. Met een eigen waterpoloschool kunnen we als vereniging meer “waterpolo” bieden aan onze jeugd. Naast de reguliere trainingen gaan we een plusprogramma bieden aan onze talentvolle kinderen. De waterpoloschool is niet een vervanging voor onze eigen jeugdopleiding maar vormt een aanvulling hier op. Het biedt extra mogelijkheden voor wie dat wil.

Waterpoloschool3

 

De eerste fase zal bestaan uit een plusprogramma voor onze meisjes en jongens onder 17 en de jeugd die qua ontwikkeling bij deze groep kan aansluiten.

De KNZB en WFN (Waterpolo Federatie Nederland) hebben besloten dat er geen competitie meer zal zijn voor deze categorie binnen de WOC’s (Waterpolo Opleiding Centra). Om deze kinderen niet tussen wal en schip te laten vallen starten wij dus met ingang van het nieuwe seizoen met ons eigen programma voor deze groep. Het past ook prima in de door technisch adviseur, Jan Mensink, uitgezette technische en tactische lijn voor de gehele club.

In de praktijk zal dat betekenen dat we voor onze meiden en jongens onder 17 doordeweeks extra trainingsmogelijkheden zullen bieden. Ook gaan we themasessies, trainingskampen en uitjes naar een waterpolo event organiseren. Uiteraard behoort ook het spelen van wedstrijden op zondag, hierbij. Voor meer informatie kunnen jullie terecht bij onze selectietrainers Ymkje Broersma (heren) en Sander Bathoorn (dames).