,

SGHA heren 2 boekt zwaarbevochten overwinning tegen De Mors 2

De competitie voor het tweede herenteam van SGHA begon afgelopen weekend met een zware uitwedstrijd tegen De Mors 2. Na een lange en goede voorbereiding waren de heren gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat het een zware avond voor beide partijen ging worden. Er werd aan beide kant stevig verdedigd en de kansen waren schaars. Het was de thuisploeg die het eerste gaatje in de verdediging vond en de stand op 1-0 zette. Na hard werken kregen de bezoekers een manmeer situatie welke prima werd uitgespeeld, 1-1. In de tweede periode brachten de bezoekers het tempo in de aanval omhoog waardoor de thuisploeg genoodzaakt was meerdere malen aan de noodrem te trekken. Hier profiteerde SGHA optimaal van en tilde de stand naar 1-3. De Mors kon hier één goal tegenover zetten waardoor de gasten de periode met een 2-3 voorsprong konden afsluiten. Na het wisselen van kant wisten de Friezen steeds een marge van twee goals te creëren. De Mors kon een aantal keer marge verkleinen naar één, maar vlak voor het verstrijken van de derde periode werd de marge weer op twee gezet en ging SGHA met een 4-6 voorsprong de laatste periode in. Halverwege de laatste periode liepen de Friezen uit naar een 6-9 voorsprong. Ondanks een ‘alles-of-niets’ offensief van De Mors konden de bezoekers de wedstrijd volwassen uitspelen. Aan het eind van de periode stond er een keurige 7-9 overwinning op het scorebord. Een goed begin van SGHA heren 2.

Komend weekend staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op zondag 5 oktober spelen de heren tegen DraGor 2 in Sportstad Heerenveen.