,

SGHA Heren 1 trekt uiteindelijk aan het kortste eind

SGHA speelde afgelopen zaterdag tegen VZC-E&P uit Veenendaal: de huidige nummer drie in de landelijke eerste klasse. De heren uit Heerenveen wisten vooraf dat ze een zware wedstrijd tegemoet zouden gaan en hoopten de ploeg uit Veenendaal te verrassen om de punten thuis te houden.

SGHA kon het tempo van de nummer drie lang bijbenen en stond aan het eind van de eerste periode nipt achter met 2 – 3. De tweede periode hielden beide ploegen elkaar vooral in evenwicht en wisten beide teams vrijwel geen kansen te verzilveren. Echter was het SGHA dat deze periode het enige doelpunt maakte. Periodestand 3 – 3. De eerste helft van de derde periode speelde SGHA in tegenstelling tot de rest van de wedstrijd erg matig waar VZC-E&P dankbaar gebruik van maakte. Binnen enkele minuten wist de bezoekende ploeg driemaal het net te treffen. SGHA, dat in de tweede helft van de periode wel beter speelde, kwam weer terug tot één doelpunt. VZC-E&P wist kort voor het eind van de periode toch nog eenmaal te scoren. Periodestand 5 – 7. In de vierde periode kwam SGHA weer terug tot één doelpunt, maar er kwam wederom een fase waar SGHA erg onrustig en ongecontroleerd verdedigde. Ook hier maakte VZC-E&P gebruik van. VZC-E&P wist kort op elkaar het net maar liefst driemaal te raken. Ondanks de vele kansen wist SGHA deze achterstand niet meer in te halen. Eindstand in Sportstad Heerenveen: 8 – 11.

Volgende week zaterdag 30 januari om 19:30u komt de huidige nummer 1 op bezoek BZC: Brandenburg uit Bilthoven.
Doelpuntenmakers: Dynand Muller 2, Arjen van Leeningen, Jeroen Dotinga, Gerard Achtien, Tristan Zwart 2, Onnojens van der Werf,
Periodestanden: 2-3 3-3 5-7 8-11