, , ,

SGHA heren 1 na knap standhouden eerste helft, toch verloren van VZC-E&P H1

Afgelopen seizoen hadden de heren van SGHA beide wedstrijden tegen de ploeg uit Veenendaal helaas verloren. Ze wisten dus dat het een harde pot zou worden. De mannen uit Heerenveen moesten het ook nog zonder speler Eric Otten doen, die helaas niet aanwezig kon zijn.

Beide ploegen gingen gelijk op in de eerste periode en wisten allebei het goal van de tegenstander niet te vinden. Er werden goeie acties gemaakt en het gaf hoop op een spannende strijd. Dit werd in de tweede periode doorgezet en er werden nu aan beide kanten ook doelpunten gemaakt. VZC-E&P wist het net iets vaker te vinden dan SGHA en de eerste helft van de wedstrijd werd afgesloten met 2-1 voor Veenendaal.

Begin 3e periode gaven de mannen van VZC-E&P gas en wist SGHA hier geen antwoord op te geven. Wellicht dat de kleine bank van SGHA, welgeteld 2 wissels en 1 reserve keeper, hier ook invloed op had. Met medewerking van de uitsluitingen, die toch voornamelijk aan de kant van SGHA vielen, werd deze bank al gauw nog kleiner. Dit tot op het punt dat zelfs de reserve keeper van SGHA aan het einde van de laatste periode er nog in moest als veldspeler. VZC-E&P wist het doel in de laatste twee partjes helaas vaker te vinden dan SGHA en de wedstrijd eindigde in 11-3 voor Veenendaal.

Dit was geen verrassende score en de eerste helft van de wedstrijd biedt hoop voor de thuiswedstrijd tegen VZC-E&P. De eerstvolgende wedstrijd van de heren van SGHA is thuis tegen ZV Haerlem Heren 1 om 20.15 uur in Sportstad Heerenveen.

Doelpuntenmakers: Niek Wassenaar 1, Robert Groen 1, Gerard Achtien 1
Periodestanden: 0-0 2-1 5-1 6-1