,

SGHA geeft ZV de Ham lange tijd goede weerstand

Afgelopen zaterdag speelde de mannen van SGHA de thuiswedstrijd tegen de ZV de Ham. ZV de Ham is De favoriet voor de titel in de 1e Klasse. Afgelopen seizoen is de Ham ongelukkig gedegradeerd uit de Eredivisie. SGHA, promovendus naar de 1e Klasse, wachtte een zware avond. De twee goed fluitende scheidsrechters maakten er een echte mannen wedstrijd van. Niet voor elke kleine overtreding werd gefloten en dus moest er voor elke centimeter water hard geknokt worden.
In de eerste periode waren er kansen over en weer. De Ham begon iets scherper aan het duel en kwam vrij snel op een 0-2 voorsprong. Echter knokten de Heerenveense mannen zich goed terug. Dynand Muller scoorde de aansluitingstreffer. De Ham maakte vlot daarna het verschil weer twee. De mooiste aanval van de 1e periode kwam op naam van SGHA. Onnojens van der Werf maakte een goede lange pass af met een vlammend schot. 2-3

SGHA speelde in deze fase sterk. Ook de tweede periode werd goed begonnen. Binnen een minuut werd een 2-3 achterstand omgedraaid naar een 4-3 voorsprong door twee goede doelpunten van Jeroen Dotinga. ZV de Ham schakelde een tandje bij en liet zien waarom zij eigenlijk thuis horen in de eredivisie. Waar SGHA een aantal kansen verzaakte om te scoren, deed de Ham dit wel. De Ham wist nog twee keer te scoren in deze periode en bracht de stand op 4-5.

In de derde periode ontstond een prachtig gevecht. SGHA verkocht zijn huid duur en liet zien dat het prima mee kan spelen met de top van de 1e Klasse. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Over en weer kwamen er kansen wat leidde tot veel doelpunten. Er zou in deze periode maar liefst 10 keer gescoord worden. 4 keer door SGHA (Dynand Muller 3, Peter Vissia 1) Stand na drie periodes was 8-11 in het voordeel van de Ham.

In de vierde periode probeerde SGHA het nog om de aansluiting te zoeken. Dynand Muller scoorde nog wel de 9-11, maar de Ham bleek deze periode te beschikken over meer ervaring en was effectiever in het afmaken van de kansen. Doordat SGHA vol op de aanval ging spelen kreeg de Ham kansen op de counter en profiteerde daar professioneel van. Dynand Muller, die een uitstekende wedstrijd speelde met een aantal weergaloze doelpunten, scoorde nog een maal. De eindstand was uiteindelijk 10-15.

Coach Sander Bathoorn was tevreden “We hebben vandaag alles gegeven, ik heb een ploeg gezien die de wil had om te winnen, die de mentaliteit had om 4 periodes lang te knokken tegen de Ham. Dit soort wedstrijden zijn de mooie wedstrijden om te spelen in de 1e Klasse. Meten met grote namen als de Ham, de Zaan, SVH is prachtig. Ik geef de jongens mee dat wanneer ze de juiste wedstrijdmentaliteit er is we erg goed kunnen waterpoloen. Dat hebben we vorige week in Rotterdam en afgelopen zaterdag in Heerenveen laten zien tegen twee topploegen”

SGHA speelde vorige week in Rotterdam al een uitstekende wedstrijd tegen de nummer 2 van de 1e Klasse en liet afgelopen zaterdag zien dat het goede spel een vervolg kreeg. Twee uitstekende wedstrijden die het vertrouwen geven dat na de winterstop er nog voldoende punten worden gepakt om in de middenmoot te kunnen eindigen.