, , ,

SGHA eredivisie onder 17 speelt sterk tegen ZVL-BAM

Afgelopen zondag speelde de meiden van het eredivisie team tegen ZVL uit Leiden. Dames 1 van ZVL is regerend Nederlands kampioen. ZVL is een van de sterkste ploegen in de eredivisie.
De SGHA dames speelden echter zonder schroom en al snel bleek dat de Heerenveense meiden goed mee konden spelen met de opponent uit Leiden. Verdedigend speelde SGHA sterk, maar ZVL beschikt over sterke en slimme spelers. Na een periode stond er een 2-3 tussenstand op het scorebord. In de tweede periode zag je een zelfde soort spelbeeld. ZVL licht de sterkere ploeg, maar SGHA die alles gaf. Een paar mooie aanvallen zorgde voor een spannend verloop. Na twee periodes was de stand 4-6.
In de derde periode leek SGHA de aansluitingstreffer te maken, echter viel het schot in de zoemer en werd afgekeurd. In de tegenaanval viel de 4-7.
Deze tegenslag maakte de meiden van SGHA sterker en knokten zich overtuigend terug in de wedstrijd. Optisch leek SGHA sterker te worden en wist goede aanvallen uit te voeren. Verdedigend lag het in deze periode compact en goed. Na drie periodes stond er een 7-9 tussenstand op het scorebord. Deze periode werd er dus gelijkgespeeld.
In de vierde periode ontstond er een spannend beeld. SGHA had inmiddels twee spelers met 3 P’s op de bank zitten, maar toch knokte de meiden ook deze periode keihard. Ook de vierde periode was een spannende periode. Uiteindelijk stond er een 8-11 eindstand op het scorebord.
Deze wedstrijd toont aan dat de meiden van SGHA beschikken over een bijzonder talentvolle groep en dat de aansluiting met de rest van het land gevonden is. SGHA timmert goed aan de weg en dat is een mooie constatering.
Over twee weken volgt de uitwedstrijd in Hilversum tegen SG HBW.