, , ,

SGHA Eredivisie meiden starten met knap gelijkspel

eredivisie mo 17

Afgelopen zondag hebben de SGHA meiden onder 17 voor een primeur gezorgd. Voor het eerst in de historie van SGHA werd er een Eredivisie wedstrijd gespeeld. En daar zijn we met z’n allen trots op.De meiden van SGHA mogen door een wildcard meedoen op het hoogste podium van Nederland in deze leeftijdscategorie en hebben dat vandaag zeer verdienstelijk gedaan. SGHA trad aan, zoals de regels voorschrijven, met twee gastspeelsters. Lotte Beunk en Luna de Vries, beide speelsters van het Ravijn uit Nijverdal speelden mee. Vooraf was er lang uitgekeken naar deze wedstrijd. Dat was goed te merken aan de spanning die voor de wedstrijd rondzweefde in Sportstad Heerenveen. Tegenstander van vandaag was ZV de Zaan uit Zaanstad, de Nederlands kampioen van 2013-2014 onder 17.

Om 14.45 uur was het zover, het fluitsignaal klonk en het begin van de eerste officiële eredivisie wedstrijd was een feit. SGHA begon voorzichtig aan de wedstrijd. Verdedigend lagen ze goed, maar aanvallend miste er wat kracht. De Zaan begon iets sterker aan de wedstrijd dan SGHA en kwam ook op een 0-1 voorsprong. De gehele eerste periode was er een van aftasten en kijken hoe de tegenstander speelt.
In de tweede periode gooide SGHA de schroom van zich af en liet zien dat het over een zeer getalenteerde groep speelsters beschikt. Er werd met veel meer durf gespeeld en SGHA kon de tegenstander steeds vaker haar zin opleggen. Er werden veel kansen gecreëerd en ook benut. De Zaan speelde ook veel meer zonder spanning en daardoor ontstond er een prachtige wedstrijd. Na twee periodes stond er een 5-6 voorsprong voor de Zaan op het scorebord.
In de derde periode deden de meiden van SGHA er nog een schepje bovenop. De Zaan werd steeds meer teruggedrongen en kon aanvallend weinig meer creëren. SGHA creëerde daarentegen meer kansen en wist hiervan ook een aantal goed te benutten. Voor het eerst nam SGHA de leiding in de wedstrijd over van de Zaan. 9-8 na drie periodes.
De vierde periode stond bol van de spanning, SGHA liep met goed waterpolo uit naar een 11-9 voorsprong met nog ruim anderhalve minuut op de klok. Echter perste de Zaan er nog een slotoffensief uit waardoor ze in de dying seconds van de wedstrijd toch nog twee keer wisten te scoren. Een 11-11 uitslag van de eindscore.
Voor SGHA scoorden Rosan Werkhoven (5x), Karolien Nevels (3x), Margreet ter Schure (2x) en Lotte Beunk (1x).

Sander Bathoorn na afloop van de wedstrijd: “Als coach ben ik trots op deze meiden. Het is ongelooflijk knap van wat ik gezien heb vandaag. Een team dat er voor knokt, een team dat erg goed waterpolo kan spelen en een team dat de naam van SGHA op de kaart heeft gezet in de Eredivisie. Het eerste SGHA Eredivisiepunt is binnen gehaald. Dames gefeliciteerd met dit resultaat!”

Op naar volgende week, dan volgt de uitwedstrijd tegen de Ham in Wormerveer. Wederom een prachtig affiche.