,

SGHA duidelijk de bovenliggende partij in duel tegen de Vennen.

Afgelopen zaterdag stond het duel tussen SGHA en de Vennen op het programma. Laatst genoemde heeft nog 0 punten en t was zaak voor de Friezinnen om dat zo te houden. Deze avond was Visser Transport de balsponsor van deze wedstrijd. Voor coach Chris Visser gelegenheid om de sponsor te tonen dat waterpolo een mooie sport is en wij ook kunnen winnen!

Zoals hiervoor beschreven stond er enige druk op de wedstrijd, wat resulteerde in een wat slordig begin van de wedstrijd. Onnauwkeurige passes en enkele gemiste kansen zorgden ervoor dat de Vennen nog enigszins bij bleef in de 1e  twee kwarten van de wedstrijd. Iris Bakker en Stephanie Bruintjes waren “on fire” en knalden er veel ballen in…. Met elk 4 doelpunten, waarbij Iris twee strafworpen verzilverde en zelfs een break keurig afrondde en Stef haar backhand weer eens verwoestend uithaalde liepen de Friezinnen steeds verder uit. Margreet ter Schure pikte uiteraard ook weer een paar doelpuntjes mee en routinier Marijke van den Berg maakte een Man meer goed af. Gedurende de wedstrijd trokken de dames de winst steeds verder naar zich toe. In de laatste twee kwarten waren de Heerenveensen “heer en meester” en lieten zien goed vooruit te zijn gegaan dit seizoen. Het is inmiddels dus duidelijk dat er ook gewonnen kan worden, wat goed is voor het vertrouwen van het team.

Al weken zit de stijgende lijn erin en het is nu tijd dat de vruchten geplukt gaan worden. In ieder geval door met hard trainen en dan weer op naar komende zaterdag waarin de dames het mogen opnemen tegen het nog ongeslagen VZV. Heren 1 speelt dan ook weer thuis en we hopen en verwachten dat er dan weer een volle tribune zal zijn om ons richting de volgende punten te supporten!!