, ,

SGHA Dames1 verliezen laatste uitwedstrijd

Afgelopen zaterdag reisden de dames voor de laatste keer dit seizoen het land door om een uitwedstrijd te spelen. Bestemming was dit keer zwembad ‘de Sniep’ in Waddinxveen.

De Gouwe is een zeer ervaren en geslepen ploeg, dus het was helder dat er een zware taak te wachten stond. Met slechts 9 dames, waarvan 1 niet optimaal fit werd begonnen aan de wedstrijd. De intentie was om direct vanaf het begin met lef en durf te spelen… hierbij initiatief te tonen is iets waar al weken op getraind wordt en er in dit soort wedstrijden uit zou moeten komen.

Vanaf het begin liepen de Friese dames echter achter de feiten aan. De Gouwenaren maakten doelpunt voor doelpunt, na mooie instart-acties en of schoten van de gevaarlijke linkshanders uit hun team.

Halverwege de 2eperiode keken de dames al tegen een achterstand van 6-1 aan. Gelukkig wisten ze zich te herpakken en knokten zich punt voor punt terug in de wedstrijd. Margreet ter Schure en Iris Bakker zorgden er met goede schoten voor dat de stand weer een beetje in evenwicht kwam, met halverwege 7-4 achter. Coach Chris Visser hamerde er nog maar eens op zich niet te verstoppen en gewoon te durven en doen. Aan die oproep werd wel gehoor gegeven, maar de Gouwe bleek toch duidelijk een stuk geroutineerder en liep langzaam verder weg. De grootste achterstand was 11-5 , waarna de Heerenveense ploeg met hun laatste krachten nog eens terug kwamen. Doelpunten van opnieuw Margreet en Marijke van den Berg maakten dat de einduitslag 12-7 in het voordeel van De Gouwe was.

Bij een jonge ploeg die nog veel te leren heeft, gaat het seizoen verloop met ups en downs. De totale lijn is echter zeker een stijgende. Er wachten de dames achtereenvolgens nog drie thuiswedstrijden, waarin ze hopen het beste van hun spel te kunnen laten zien en de komende weken punten te pakken en daarmee nog een paar plekken te stijgen op de ranglijst.

Zaterdag 30 Maart spelen de dames thuis tegen concurrent OZ&PC. Aangezien er uit gelijk is gespeeld belooft dit een mooie wedstrijd te kunnen worden: dus kom kijken allemaal om 20.15!