,

SGHA Dames1 doen vooral zichzelf tekort

Afgelopen zaterdag mochten de dames het opnemen tegen de geroutineerde ploeg van de Gouwe. De gemiddelde leeftijd van dit team is zeker 2x zo hoog dan die van de SGHA-dames en de ervaring mogelijk wel 4 of 5x zo groot. Er stond de dames dus een zware taak te wachten. Met de nodige aanwijzingen in het strijdplan van coach Chris Visser moest het toch lukken om een goede wedstrijd neer te zetten. Speelster Lieke Rooks had echter in de training met het blokken van een snoeihard schot haar pols geblesseerd en moest met de onderarm in het verband helaas vanaf de bank toekijken.

De dames begonnen geconcentreerd en goed aan de wedstrijd. De 1edoelpunten vielen al snel aan Waddinxveense kant door de gelouterde Mirjam Pet-Overdam die deze wedstrijd op schot was en haar ploeg op sleeptouw nam. Routinier en linkshander Jantien Cabout mocht geen ruimte voor een schot krijgen en werd direct fel op de huid gezeten. Aan Heerenveense zijde wisten Marijke van den Berg een Margreet ter Schure ook het net te vinden, waardoor de aansluiting bleef. Na 1 periode stond het 3-3 en waren de Friezinnen goed van start gegaan. In de 2eperiode kwam de Gouwe voor te staan, maar door een prachtig afstandsschot van Aysha Klein bleef de achterstand binnen de perken, met halverwege 4-5 op het scorebord.

De 3eperiode ontbrak het aan Heerenveense zijde vooral aan scherpte in de afronding. Waar de Gouwe dames rustig doorgingen met scoren, haperde het effectief afmaken aan Friese zijde. Keeper Snoek had het geluk van paal en lat bovenmatig vaak mee, waardoor de voorsprong werd uitgebouwd naar 5- 10. In de laatste periode gingen de geroutineerde dames dat natuurlijk niet meer uit handen geven. Helaas voor SGHA, want het spel was zeker gelijkwaardig en er had meer in gezeten.

Deze teleurstelling gauw achter zich laten en op naar volgende week zaterdag waarin een wedstrijd in Oldenzaal op het programma staat. Deze week de puntjes op de i in met name de afronding en kiezen van het grote vlak in het doel bij elke doelpoging kan het damesteam helpen om volgende week de 1epunten te pakken.SGHA