,

SGHA Dames verliezen zuur laatste wedstrijd van het seizoen

De laatste wedstrijd van het seizoen mochten de dames in Heerenveen spelen tegen directe concurrent WZC. De uitwedstrijd ging jammerlijk verloren in de laatste secondes, dus de Heerenveense équipe had iets recht te zetten. De afscheidnemende Margreet ter Schure (die naar het Ravijn vertrekt) en Stephanie Bruintjes waren een extra reden om het thuispubliek nog eens te trakteren op een mooie spannende wedstrijd. Spannend is het geworden, alleen met een verkeerde ontknoping….

Vanaf het begin van de wedstrijd kwamen de dames goed uit de startblokken: Simone Mus had de  bal en deze werd direct  doorgepasst naar Margreet die hem resoluut afmaakte, 1-0 Is een lekker begin. Daarna volgenden mooie acties van Iris Bakker met een doelpunt en nog eens Margreet. De uit spelende ploeg gaf echter wel weerstand en liet van zich horen door ook tegendoelpunten te maken. Halverwege stonden de Friese dames door doelpunten van Marijke, Simone en Aysha op een comfortabele voorsprong van 2 doelpunten, die zelfs nog uitgebreid werd naar 3 voor: via 6- 3 en 7-4 knokten de Zoetermeersen zich echter weer terug tot de gelijke stand van 7-7. Er was dus nog steeds geen vuiltje aan de lucht: ook met een gelijk spel zou WZC achter SGHA eindigen. Na 2 maal opnieuw een voorsprong en weer terugkomen, brak het laatste deel van de wedstrijd aan. Met nog 30 seconden op de klok kreeg WZC een time out: zij hadden de wedstrijd daarmee uit kunnen spelen. Niets was minder waar, SGHA kreeg 8 sec voor tijd balbezit en een manmeer situatie en een time out werd aangevraagd door coach Chris. Er was helder wat er gespeeld zou worden, er kon niets meer fout gaan. Uitspelen en nog scoren en de punt(en) zouden binnen zijn. Het liep echter heel anders, een gemist schot en nog een zondags (geluks-)schot van WZC zorgden voor een hele zure ontknoping. 1 sec voor tijd viel hiermee nog een doelpunt binnen en eindigde deze wedstrijd voor onze dames met een flinke kater. Voor deze onervaren ploeg zijn dit allemaal leermomenten, maar wel hele lastige. De competitie is ten einde, waarin de dames zich flink in positieve zin ontwikkeld hebben. Er kan toch trots teruggekeken worden op de handhaving en de stijgende lijn.

Na de wedstrijd werd er nog middels cadeaus en speeches afscheid genomen van Margreet en Stef; we wensen hen veel succes bij hun verdere carrières! Ook de coach werd bedankt voor bewezen diensten dit seizoen. Er rest niets dan uithuilen, ervan leren en opnieuw te beginnen. Met de schouders naar achteren en het hoofd omhooggaan we gewoon zo door!