, ,

SGHA Dames overlopen Middelse-Skelp

Na vorige week met overtuiging te hebben gewonnen van angstgegner EZC2 in Enschede (7-9) stond afgelopen zaterdag Middelse-Skelp op het programma voor de dames van SGHA. En hoewel de bezoekers laatste in de competitie staan, was het geen reden om de wedstrijd lichtzinnig op te pakken. De SGHA-coach, geassisteerd door jeugdspeler Joas Visser, gaf daarom ook mee om ‘punt voor punt’ te spelen door slim en verzorgd spel. In de eerste periode pakten de dames door een hoge en actieve press en snelle onderscheppingen een 5-1 periodestand. Periode twee was ook voor SGHA: 8-1. In periode drie was het enthousiasme zo groot in de teamaanval dat er onvoldoende werd afgesloten in de verdediging waardoor Middelse-Skelp toch een aantal keren gevaarlijk voor het SGHA-doel verscheen. Niettemin werd deze afgesloten met 14-1. In de laatste periode moesten de dames nog eenmaal een tegendoelpunt incasseren ten gevolge van de eigen aanvalsdrift van SGHA. Eindstand 19-2.

Coach Chris Visser: ”De dames hebben zich goed gehouden aan de teamafspraken en bleven goed geconcentreerd werken aan de opdrachten. Dit leidde tot mooie breaks en snelle 1-0 en 2-1 overtalsituaties, hoewel we nog wel kunnen werken aan het rendement. Die moet nog hoger. Maar het bad was van ons en daar was ook geen twijfel over. Ook mooi om te zien dat we elkaar ook tijdens de wedstrijden weten te coachen in het veld, ook als we minder tevreden zijn over ons spel. Dat gaan we toevoegen aan de volgende twee wedstrijden die we nog hebben te spelen dit seizoen. Het zijn mooie vooruitzichten voor ons.”

Doelpuntenmakers: Stephanie Bruintjes 5, Marijke Bergsma 4, Aysha Klein 3, Iris Bakker 2, Rikst Leenstra 2, Margreet ter Schure 1, Ilse Koning 1, Linda Vermeulen 1.