,

SGHA dames 1 winnen niet maar halen wel eerste punt binnen

Zaterdag 25 Januari mochten de dames van SGHA afreizen naar Oldenzaal. Zonder Lieke Rooks en Stephanie Bruintjes, die in de ziekenboeg zaten, gingen ze op pad. Gelukkig was de dit seizoen voor het 2eteam uitkomende Ingrid de Vries bereid gevonden om voor deze keer een uitwedstrijd mee te spelen. Coach Chris Visser begin de wedstrijd uiteraard weer met een uitgewerkt strijdplan. De woorden lef en energie kwamen daar regelmatig in voor.

Vanaf het begin was direct duidelijk dat dit een wedstrijd op het scherpst van de snede zou worden. Voor we het wisten had de snelle en behendige midvoor Chantal Brouwer er al een bal in liggen. Gevolgd door een backhand van de midvoor. De SGHA-dames hielden wel de aansluiting door een doelpunt van Marijke van den Berg en een van Margreet ter Schure. Bij het opzwemmen hadden we elke periode de bal, door de snelle Simone Mus en Ilse Koning, waardoor we 2 extra aanvallen hadden.

In de 2eperiode werd alleen door de Oldenzaalsen een doelpunt gemaakt . Eva Bakker had regelmatig een mooie break maar werd niet bediend met de bal. Halverwege stond het aldus 3-2. De 3eperiode begon waarin er eerst een voorsprong kwam voor de Friezinnen: met een aantal mooie doelpunten van Iris Bakker, Ingrid de Vries en opnieuw Marijke, resulterend in 3-5. Deze voorsprong hield echter niet lang stand, in no time kwamen de Oldenzaalsen weer “erop” en “erover”, met opnieuw een paar midvoor goals, een prachtig afstandsschot van Aysha Klein zorgde ervoor dat SGHA in het spoor bleef met 8-6. De speelsters hielden de kop erbij. Meerdere malen werd er bij Rikst Leenstra iemand uitgestuurd, wat resulteerde in M+, die prima werd afgemaakt door opnieuw Margreet en Iris.

Nog 1 periode te gaan, de spanning steeg, met 2 ploegen die echt aan elkaar gewaagd waren. Er werd nog een fysiek tandje bijgezet, maar echte goede kansen leverde dat niet meer op. Beide ploegen hebben nog 1x gescoord, waarbij de laatste aan SGHA-zijde nog wel het vermelden waard is, met volle risico’s schoot Ingrid de bal in de kruising. Met nog 9 seconden op de klok en een uitsluiting van Marijke werd het nog even “billen knijpen”, maar de uitstekend keepende Ilse v.d. Bijl keek ‘t schot over waardoor het gelijkspel een feit was. Er had meer in gezeten, maar ook minder…. Maar als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. En dat deden de dames prima. Blij met dit 1epunt gingen de SGHA-dames weer huiswaarts. Volgende week volgt de altijd lastige uitwedstrijd naar Bodegraven.