, ,

SGHA Dames 1 blijft met lege handen achter na “gestolen winst” door WZC

Afgelopen zaterdag reisden de dames voor de 2keer dit seizoen af naar Zoetermeer voor een wedstrijd tegen WZC. De vorige wedstrijd ging jammerlijk verloren door slecht spel van de Friezinnen. De dames waren aldus gebrand op revanche en het pakken van de broodnodige punten. Chris Visser hamerde vooraf op het scherp beginnen van de wedstrijd, wat ook ten uitvoer gebracht werd.

De dames begonnen met een voorsprong, maar keer op keer kwamen de Zoetermeersen terug. Na 2 doelpunten van Margreet ter Schure en van de tegenstander loepzuivere afstandsschoten van Marloes Knol kon er verder gegaan worden met de 2eperiode. Lieke Rooks was (na 2 weken blessureleed) weer van de partij en speelde een goede wedstrijd. Ondanks haar nog jonge leeftijd bijt ze goed van zich af. In plaats van Lieke hadden de Heerenveensen nu een ander lid in de ziekboeg, nl Aysha Klein. Als het goed is, is zij volgende week weer erbij. In deze periode zou Rikst Leenstra, die een uitstekende wedstrijd speelde, 2x scoren. Volgens haar 1 “Lucky goal” (maar intikkertjes tellen ook voor 1) en een prima schot in de korte hoek. Stephanie Bruintjes haalde een keer verwoestend uit met een mooie backhand. Het bleef gelijk opgaan: halverwege de wedstrijd was de stand: 5-5. Eva Bakker speelde de laatste wedstrijd van dit seizoen, omdat zij voor stage doeleinden naar Australië gaat voor een aantal maanden.

Na opnieuw een prima goal van Stephanie Bruintjes en Ilse Koning kwamen de dames terug uit een achterstand, die er inmiddels was gekomen door 2 midvoor doelpunten van Nikkie van Veen. Iris Bakker stelde met een mooie pass op maat Margreet in staat om vanuit een inzwemactie opnieuw een doelpuntje mee te pikken. Het bleef ongekend spannend, waarbij het steeds stuivertje wisselen was welke van beide ploegen de leiding nam. WZC liep opnieuw een doelpunt uit, maar Marijke van den Berg wist door het benutten van een Man meer situatie en een mooi schot de aansluiting te behouden:  9-9. In tussentijd was Simone Mus er met 3 p’s uit. Vorige week wist ze een break uitstekend te benutten, maar dat zat er nu dus niet meer in. Keeper Ilse van der Bijl wordt elke week beter en laat zich steeds meer gelden met haar lange armen.

Met nog slechts 43 sec op de klok  kregen de dames nog een M+. Coach Chris Visser nam een time out en sprak zijn dames toe wat te doen. Na een iets te vlot en onnauwkeurig schot die werd afgeblokt, kregen de Zoetermeersen nog een kans in de aanval te gaan. Met nog 8 sec op de klok volgde nog een M+ aan de zijde van WZC, met daarbij ook een time out voor hen. Waar het aan de andere zijde niet lukte, schoot Nikkie via een blokkende hand de bal alsnog in het Heerenveense doel. De dames bleven vertwijfeld achter. Het voelde echt als bestolen worden van punt(en).

Relativerend blijft dit: er is heel hard gewerkt, goed gespeeld, alleen de beloning met punten bleef uit. Voor deze week geldt dan ook goed trainen, werken aan verbeter punten en dan op naar as zaterdag waarin aangetreden zal worden tegen de Vennen. De stijgende lijn wat betreft ‘t spel is er al een aantal weken, nu de punten nog!!