, ,

SGHA boekt overwinning in streekderby met onnodige nare nasmaak.

Afgelopen weekend speelde de waterpoloheren van SGHA tegen de promovendus Orca Leeuwarden.
De in de goede flow verkerende Orca konden de heren van SGHA wel eens een lastige avond bezorgen in het warme bad van de Blauwe golf. Echter lieten de heren zich niet verrassen en wonnen verdienstelijk met 8 – 12.

Orca leeuwarden, vorig jaar nog uitkomend in de landelijke 3e klasse, was zeer gebrand om te winnen van het nog ongeslagen SGHA. Trainer/coach Jan Mensink had vooraf de wedstrijd gewaarschuwd dat deze wedstrijd wel eens lastig kon worden want de heren van Orca zaten in zogenaamde positieve modus , de laatste 5 wedstrijden werden gewonnen, hierdoor wisten de heren van SGHA dat dit misschien nog wel eens een lastige wedstrijd zou kunnen worden.

Echter werd het al duidelijk na de eerste periode wie de sterkere van de twee was, de kansen die gecreëerd werden zorgvuldig afgemaakt aan de kant van SGHA waardoor de eerste periode ook afgesloten werd met een verdienstelijke voorsprong van 1 – 5.

De tweede periode werd er vooral wat nonchalant/niet scherp verdedigd wat resulteerde in onnodige doelpunten tegen en onnodige uitsluitingen waar Orca vooral haar midvoors dankbaar gebruikt van maakte, echter was het klasse verschil te groot om de voorsprong van SGHA in gevaar te brengen. Toen er van kant werd gewisseld stond een 4 – 7 voorsprong op het scorebord.

Trainer/coach Jan Mensink was zeker niet te spreken over de vorige periode en liet dit ook duidelijk merken aan de heren, hij eiste de focus en de scherpte van de eerste periode van zijn heren.
De 3e periode was eigenlijk een herhaling aan de eerste periode SGHA was 2 klassen beter en bouwde de voorsprong uit naar 4 – 11.

De 4e periode moest rustig uitgespeeld worden om de 3 punten mee naar huis te nemen, dat verliep uitstekend tot 2 minuten voor tijd. De gehele concentratie van de heren was weg wat met nog 2 minuten te spelen, de heren zaten waarschijnlijk met hun gedachte al in de auto naar huis of aan het genieten van een welverdiend biertje hierdoor kon Orca dankbaar profiteren met 4 treffers in 2 minuten. Dit was de enige smet op een prima wedstrijd, hierdoor is de overwinning wat minder groot uitgevallen dan het eigenlijke wedstrijdbeeld vertoonde.

Na negen speelrondes is het nu winterstop en bezetten de heren van SGHA de eerste plaats in de competitie met de volle winst, de zogenaamde herbstmeister. In het nieuwe jaar spelen de heren nog 13 wedstrijden.
De eerst volgende thuiswedstrijd is 31 januari om 19:15 tegen de Mors.

Doelpunten SGHA: Onnojens van der Werf, Peter Vissia (beide 3x), Tristan Zwart, Arjen van Leeningen, Niek Wassenaar, Gerard Achttien, Klaas Groen, Jeroen Dotinga(allen 1x)