Overtuigende overwinning SGHA heren 2

Standheren2op20102014

Afgelopen weekend speelde het tweede herenteam de vierde wedstrijd van het seizoen. De koploper kreeg hekkensluiter De Reest 2 uit Meppel op bezoek. Waar de thuisploeg alle eerst drie wedstrijden winnend afsloot, verloren de bezoekers telkens. Op voorhand was de thuisploeg dus favoriet.

De heren van SGHA begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. De Reest kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal, maar door goed keeperswerk werd een strafworp gekeerd en de overige schoten geneutraliseerd. De thuisploeg wist echter wel te scoren en bracht de stand na één periode op 4-0. In de tweede periode stokte de aanvalsmachine van SGHA enigszins en werd er maar drie keer gescoord. Door een onoplettendheid in de Friese defensie wisten de gasten de stand halverwege op 7-1 te brengen. De laatste twee periodes waren voor de statistieken. SGHA creëerde eenrichtingsverkeer in het zwembad van Sporstad Heerenveen. De verdediging van SGHA stond als een huis en werd amper getest. De aanval van SGHA liep als een trein en het publiek werd getrakteerd op mooie combinaties. Uiteindelijk boekten de Friezen een eenvoudige 19-1 overwinning waarmee de koppositie werd verstevigd.

Komend weekend hebben de heren een vrij weekend. De eerst volgende wedstrijd is op 1 november. In Sporstad Heerenveen staat de wedstrijd tegen Ritola 2 op het programma.