Nederlaag SGHA dames 1

zondag 09 maart 2014 20:44

Zaterdag 8 maart j.l. namen de dames van SGHA het in Brummen op tegen De Spreng. Om zicht te houden op de tweede plaats in de competitie moesten de dames de punten mee nemen uit Brummen.

De wedstrijd begon dramatisch voor de dames. Nog voor de dames met de ogen konden knipperen stond het al 4-0 voor de thuisploeg. Slordigheden en miscommunicatie zorgen dat de organisatie niet op scherp stond. Coach Sander Bathoorn nam meteen een Time Out om de dames wakker te schudden en vrij snel na dit tactische besluit werd de 4-1 gemaakt.

In de tweede periode probeerden de dames vertrouwen te putten uit het doelpunt, maar de bezoekers sloegen wederom weer tweemaal toe, 6-1. Pas in de derde periode lieten de dames zien hoe het wel moest en konden driemaal scoren. Echter wist De Spreng wederom twee keer te scoren zodat met een 8-4 achterstand de laatste periode werd in gegaan.

De laatste periode was een periode van alles of niets. De dames probeerden het wel, maar zoals de gehele wedstrijd misten de dames uitgelezen kansen om dichterbij te komen. De thuisploeg speelde met vleugels en zagen de effectiviteit beloond worden in een 11-6 overwinning. Een pijnlijke nederlaag na een totale off day van de Friezinnen.

Komende zaterdag kunnen de dames revanche nemen tegen SG Twente.