, ,

Morele opsteker voor SGHA: door in de beker!

Afgelopen vrijdagavond mochten de dames van SGHA opnieuw afreizen naar Eindhoven. In het mooie Pieter van den Hoogenband stadion was het “erop of “eronder” in het bekerduel tegen PSV 2. Met toch twee supporters aan SGHA zijde zat de sfeer er direct lekker in.
Chris Visser had de dames meegegeven vooral hard te werken en initiatief te tonen. Wanneer er met energie en lef gespeeld wordt, valt er namelijk wat te halen…. Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef met het ene na andere PSV- schot van buiten de 5 meter, die erin vloog. De dames beten echter in de aanval goed van zich af en hielden gelijke tred met de Eindhovenaren. Na 1 periode stond het 4 – 4.
In de 2e periode zakte het nivo aan Friese kant wat in en stond er halverwege een achterstand op het grote scorebord van 8 – 5. De dames wisten wat hen te doen stond: werken vanuit het collectief,  strak en gedisciplineerd verdedigen en dan op snelheid “erop en erover”. Dat gebeurde in de 3e periode waarin de dames zich herpakten en de achterstand in een voorsprong van 8 – 9 werd omgebogen! Was het in het begin van de wedstrijd alleen Margreet ter Schure die tot scoren wist te komen, nu gooiden ook anderen de schroom van zich af en knalden de ballen er resoluut in. Met stuk voor stuk mooie doelpunten wisten Ilse Koning, Eva Bakker en Aysha Klein dit te realiseren.
De laatste periode moest alles op alles worden gezet om de winst binnen te slepen. De Eindhovenaren werden moe en SGHA had volop kansen om verder uit te lopen. Doordat verzuimd werd deze af te maken, bleef het nog spannend tot het eind. Een paar goede safe’s van keeper Ilse v.d. Bijl en vingertoppen van Iris Bakker en Marijke v.d. Berg wisten de aansluiting van PSV te voorkomen. In de laatste seconde wist Eva nog een doelpunt te maken, waardoor het slotoffensief in Fries voordeel werd beslecht.
Het resultaat mag er zijn: opgeheven hoofden en blije gezichten na een terechte 9 – 11 overwinning!
Kwart finale: “here we come”!!