,

Mooie ontwikkeling als collectief bij Dames1

Met de 1etrainings- en toernooi-kilometers in de benen, mochten we al op 8 september aantreden voor de eerste competitiewedstrijd tegen het Y. Deze geslepen en technisch goede ploeg was duidelijk een maatje te groot: ‘Welkom in de 1eklas!’ Met een zeer hoge pressing legden de Amsterdammers ons de wil op en wij wisten erna wat ons te doen staat: nog fitter en beter worden, zodat we mee kunnen in dit polo-geweld.

Een week erna hadden we ons eigen Sportstad toernooi, met daarin 2 wedstrijden tegen het Ravijn 2. Er kon goed geoefend worden tegen een fysiek spelende ploeg. Wij wisten echter te groeien in het toernooi en na een verliespartij sloten we het af met een winstpartij: op basis van inzet, aanpassing van onze spel en goed samenspel. Het vertrouwen in het team en elkaar begint langzaamaan te groeien.

De zondag erop speelden we voor de beker tegen het Y2. Waar het Y1 een maatje te groot voor ons was, waren wij dit voor hun 2e…. Dat kan dus ook!?! Wij speelden gedisciplineerd en Margreet ter Schure was zeer trefzeker, met maar liefst 12 doelpunten! Kortom: een ronde verder en na de loting zelfs 2. We spelen in december voor de 3eronde in de beker.

Op 22 september mochten we afreizen naar Eindhoven, voor een wedstrijd tegen het gerenommeerde PSV. Een ploeg met “betere papieren “, redelijk jonge en snelle meiden die al wel een tijd op dit niveau spelen. In het mooie Pieter van den Hoogenband stadion gingen we vanaf het 1e fluitsignaal met alles wat in ons zit van start. We hadden afgesproken alles te geven en onze huid duur te verkopen. Het werd een mooie en open wedstrijd. In het begin gelijk opgaand, maar halverwege liepen de Eindhovenaren langzaam maar zeker meer uit. Met nieuwe aanwinsten Eva Bakker en Simone Mus in de gelederen hebben we meer snelheid in het team gekregen, waar steeds meer gebruik van gemaakt wordt. Onze keepster, doorgestroomd uit de jeugd, Ilse v.d. Bijl doet het uitstekend en ligt als ‘rots in de branding’ in het doel. Verder is jeugdig talent Lieke Rooks aangesloten bij de selectie. Aan het eind van de wedstrijd stond er 14-8 in het voordeel van PSV op het grote scherm. Niettemin mochten wij met opgeheven hoofd dit mooie bad weer verlaten en terugkijken op een goede wedstrijd. Waar wij goed samen spelen als team kunnen we het zelfs betere tegenstanders het best moeilijk maken. Hier putten we vertrouwen uit voor de komende wedstrijden!

De afstemming begint steeds beter te gaan. De ontwikkeling die we als Dames 1 doormaken is goed te zien. Er zit nog veel rek in de ploeg en de taak aan Chris Visser om dit steeds verder aan te spreken en uit te bouwen. Met goed en hard trainen is deze ontwikkeling niet te stuiten en we verwachten de stijgende lijn qua spel ook goed door te zetten.

A.s. zaterdag 29 september spelen we thuis tegen Swol1894 om 18.15. Wil je een flitsende sport zien met een jong en fris team?! Kom dan naar Sportstad om ons aan te moedigen.