Lolke Boomsma ontvangt Koninklijke onderscheiding

Heerenveen: Burgemeester Tjeerd van der Zwan reikte dinsdagmorgen tijdens de jaarlijkse lintjesregen vier Koninklijke onderscheidingen uit.

De vijfde onderscheiding voor mevrouw Buursma Draaijer kon wegens vakantie van mevrouw dinsdag niet uitgereikt worden. Onder toeziend oog van familie werden de heer Lolke Gerard Boomsma uit Heerenveen, De heer Tjisse van der Heide uit Akkrum, Mevrouw Pietje van der Heide uit Akkrum en De heer Wilco Pieter Waller uit Nes onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het feestelijke gebeuren speelde zich af in de raadszaal van het gemeentehuis. Lolke is aangedragen namens het bestuur van SGHA.

De heer Lolke Gerard Boomsma uit Heerenveenonderscheiding
De heer Boomsma (22 februari 1942 – 74 jaar) is bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Aanvullende informatie:

• Was 5 jaar competitieleider waterpolo bij de Koninklijke Nederlandse Zwermbond (KNZB), kring Friesland (opgegaan in de regio Noord van de KNZB).
• Was 36 jaar official bij wedstrijdzwemmen van de KNZB.
• 47 jaar lid van diverse commissies van de Heerenveense Zwem & Poloclub (HZ&PC), nu SGHA. Gedurende de hele bestuursperiode was hij lid van de Technische Commissie waterpolo. Ook was hij jurylid van de zwemcommissie en scheidsrechter voor de afdeling waterpolo. Daarnaast was hij jarenlang redactielid van de clubkrant en heeft hij in 1981 het jaarlijkse nieuwjaars-waterpolotoernooi opgezet.
• 41 jaar officieel bondsscheidsrechter bij de KNZB, afdeling waterpolo (landelijk niveau). Momenteel is hij scheidsrechter in de landelijke bondscompetitie, niveau C. Op dit niveau geeft hij leiding aan de landelijke middenmoot van het waterpolo. Hij combineert deze functie met zijn functie als beoordelaar van scheidsrechters. Op kringniveau leidt hij veel scheidsrechters en andere waterpolofunctionarissen op en begeleidt deze

Bron: Feannet.nl