,

Heren SGHA laten twee punten liggen in Vlaardingen

SGHA heren 1 speelde gister de uitwedstrijd tegen ZVVS uit Vlaardingen. ZVVS heeft dit seizoen nog maar 5 punten vergaard.

De heren van SGHA begonnen zwak aan de wedstrijd en keken na 1 periode tegen een 5-2 achterstand aan. De mannen uit Heerenveen liepen achter de feiten aan en moesten hard knokken om de achterstand weg te poetsen. Uiteindelijk kwam SGHA terug tot een 6-5 achterstand.

SGHA had het betere van het spel, creëerde voldoende kansen alleen werden die niet verzilverd.
Toch kwam SGHA op een 11-10 voorsprong in de vierde periode, echter door een strafworp kwam ZVVS weer op gelijkhoogte. Eindstand 11-11

Coach Sander Bathoorn: “We wisten vooraf dat ZVVS zou knokken voor de punten, we wisten ook dat ze vooral gevaarlijk zouden zijn uit de man meer situatie. We hadden hier duidelijke afspraken over gemaakt.
Als je dan ziet dat we in de eerste periode al 4 goals tegen krijgen vanuit de man minder, dan is dat verbazingwekkend.
Je begint niet scherp en zonder focus aan de wedstrijd. Tel daarbij op dat we veel kansen nodig hebben in deze fase om tot scoren te komen, en dan speel je een moeilijke wedstrijd. We hadden de kans om 5e te worden, een topprestatie, maar we straalden dat gister helaas niet uit.”

Doelpuntenmakers: Onnojens van der Werf 4, Eric Otten 3, Tristan Zwart 2, Gerard Achtien, Niek Wassenaar