,

Heren 5 stunt tegen Zepta

Zondag jl. stonden er voor de wedstrijd tegen Zepta in Winschoten zeven vikingen op papier. Herjan en Folkert hebben zich daarom opgeofferd en zijn alsnog meegegaan. Tussen de hagelstenen door zijn wij afgereisd naar het achtergestelde Groningse gebied. De voorbereiding ging al direct verkeerd. Omdat er weer zonnodig gerookt moest worden, stond de oudste Verbaas uiteraard weer langer buiten. Helaas kon hij ons niet vinden en kwam hij na het omkleden, in een geheel andere kleedkamer, aan de andere kant het zwembad binnen. Vreemde situatie.

Voor onze wedstrijd was er een dameswedstrijd die op alle fronten niet om aan te zien was. De mannen Kuil, Huigen en Yntema begonnen daarom al vroeg met indraaien. Sterk overdreven volgens de rest van het team, maar wij hebben het maar bij een paar lullige opmerkingen gelaten.

Onze tegenstander was weer aardig afgetraind en een paar types Bokito liepen het zwembad vroegtijdig binnen. Na een lange tijd op de jurytafel gewacht te hebben, konden wij eindelijk starten. Arnold had de dag er voor grind geschept en piepte nu over spierpijn. Binnen een minuut lag er daardoor al een bal achter hem in het net, dat waren wij niet van de jongste Verbaas gewend. Zoals verwacht werd het een sterke en fysieke wedstrijd waarin de scheidsrechter terecht lang liet door spelen. Na de eerste periode stonden wij helaas al met 2-0 achter……….

Tegen het gebruik in was er een klein overleg in de pauze. Arnold ging er  vanaf dat moment echt voor en aan Danny is nog even uitgelegd dat hij terecht een U20 gekregen had. In de tweede periode traden de mannen Andries A en Folkert V ook aan en zij zouden het goede voorbeeld wel even geven. Direct lag er een bal in het net, helaas was dit wel ons eigen net. Er werd in de tweede periode nog tweemaal gescoord en met de wissel van speelhelft stond het ondertussen 4 tegen 1 in het nadeel van SGHA.

In de derde periode werd er veel tegenstand door SGHA geboden. Het leek onwaarschijnlijk maar het offensief van Zepta werd keer op keer gebroken. Mede door de mooie reddingen van Arnold lukte het Zepta niet om te scoren. Ondertussen scoorde SGHA wederom een doelpunt en zo gingen wij met 4 tegen 2 de laatste periode in.

Volgens de oude wijze mannen van het team was alles nu nog mogelijk, maar ondertussen zaten ze wel aan het zuurstof. Maar warempel, binnen twee minuten stonden wij 4 tegen 3 in deze laatste en nu ook beslissende  periode. Was het dan nog mogelijk om op gelijkspel te komen. Met nog iets meer dan twee minuten te gaan lukte het om gelijk te komen. Er werd een huzarenstukje geleverd. Met een gelijkspel zouden wij erg blij zijn geweest. Ware het niet dat Andries A het ineens op de heupen kreeg. Met een goed aangespeelde bal lukte het hem om deze achter de keeper te bogen. De druk werd daarom door Zepta ineens weer opgevoerd, maar deze wanhoopsaanvallen werden direct afgeslagen. Daar lag Andries  al weer gereed en de tweede boogbal lag ook al achter de keeper. De laatste minuut gingen wij daarom met 4 tegen 6 in ons voordeel in. Er werd door de moegestreden SGHA leden volop verdedigd en wederom werd de aanval van Zepta afgebroken. Je wilt het geloven of niet maar Andries lag weer gereed en de perfect op zijn hand geplaatste bal werd voor de derde maal met een boogbal achter de keeper van Zepta geparkeerd. De laatste zes seconden stonden toen op het scorebord. Als snel had Arnold de bal weer in handen en konden wij na het laatste fluitsignaal uitgeput op de kant neervallen.

Kortom: een waanzinnig huzarenstukje…………. met als einduitslag van vier tegen zeven in het voordeel van SGHA heren 5