,

Heren 4 legt koploper over de knie

Afgelopen zaterdag speelde SGHA Heren 4 thuis tegen de koploper uit de 2e Klasse District, Neptunia. Neptunia had tot dusver nog geen enkele keer verloren. Bovendien was heren 4 bij de vorige confrontatie in Sneek kansloos met 11-5 terug naar huis gestuurd. De afgelopen wedstrijden van heren 4 waren grillig en soms onnodig spannend. Duidelijk was dat het een pittige wedstrijd zou worden tegen de Sneker formatie.

In het warme bad van Joure waar de muziek tijdens de warming up nog uit de speakers klonk, ging de wedstrijd van start. In de eerste minuten ging het spel snel op en neer en was heren 4 nog duidelijk zoekende. Dit resulteerde al snel in een 0-2 achterstand. Heren 4 was er dit keer echter op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. De 0-2 achterstand werd aan het einde van de eerste periode teruggebracht naar 2-2 balans door een mooi afstandschot van Jan-Lolke van Ommen en een schitterende achterwaardse bal van Hylke Meijer.

Bij het begin van de 2e periode kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Dit kwam door zeer goed keeperswerk van Hermen Dijkstra en het goede samenspel dat Heren 4 liet zien. Via Bert-Jan Kuiper en Rienk van Zadelhoff kon men met een 4-2 voorsprong aan de derde periode beginnen.

Aan het begin van de derde periode begonnen de frustraties bij Neptunia duidelijk op de lopen. Door sterk verdedigen van heren 4 konden ze aanvallend steeds minder vaak doorbreken. Heren 4 bleef stoicijns in de opdracht spelen die ze van coach Andre Jongsma hadden meegekregen. Hylke Meijer mocht na 2 minuten tekenen voor de 5-2. In de laatste minuut van de 3 periode kreeg Heren 4 nog een U20 mee. Na een time-out werd deze overtal situatie goed uitgespeeld en kon de 6-2 genoteerd worden via Jelco Breeuwer.

De 4e periode betrof slechts een formaliteit, omdat het verzet van Neptunia gebroken was. Dankzij Hylke Meijer (2x), Henk-Jan Lolkema en Jan-Lolke van Ommen kon Heren 4 nog vier doelpunten noteren. Ook de tegenstande scoorde nog 2 keer, maar dit waren schoonheidsfoutjes in een anderszins perfecte wedstrijd van SGHA4. De eindscore was 10-4. Dankzij deze overwinning ligt de strijd om het kampioenschap in de 2e Klasse District weer volledig open.