, ,

Hendrik Jan Nijdam nieuwe hoofdtrainer heren waterpolo SGHA

Per 1 mei as. is Hendrik jan Nijdam de hoofdtrainer heren van SGHA Heerenveen-Joure.

Hij volgt daarbij Sander Bathoorn op. Nijdam was in het verleden oud keeper van HZ&PC heren 1 en heeft daarna zijn sporen verdiend in het Noordelijke waterpolo als trainer van o.a. het WONN, Orca, Neptunia en ook heeft hij al gedurende verschillende periodes als trainer van de jeugd, dames en heren bij HZ&PC en zijn opvolger SGHA gewerkt.
De functie van hoofdtrainer heren bij SGHA is voor hem nieuw en Nijdam kijkt er naar uit om met de nieuwe TC en de hoofdtrainer van de dames en jeugd, Chris Visser, samen te werken.

De doelstelling voor de heren is om komend jaar een goed seizoen te draaien in de landelijke 2e klasse en om op termijn weer terug te keren in de 1e klasse.

Met een goede mix van geroutineerde spelers met ruime 1e klasse ervaring in combinatie met de aanstormende jeugd (o.a. Jong Oranje-speler 0-15 Hugo de Vrije uit Heerenveen) denkt Nijdam een mooi seizoen te kunnen draaien, waarbij verbinding binnen de vereniging en veel spelplezier voorop komt te staan.

De 2e klasse zal in het seizoen 2019-2020 weer een Friese derby kennen, daar ook Orca Leeuwarden in die competitie actief is.

 

Op 10 en 24 mei zijn er open trainingen bij de heren van SGHA van 21.00 tot 22.30. Als je ambities hebt in het waterpoloën dan nodigt SGHA je van harte uit om dan een training te volgen!