,

Goed spelend SGHA verslaat VZV

De mannen van SGHA hebben afgelopen zaterdag in een sterke pot VZV uit IJmuiden verslagen.

Vorige week werden er jammerlijk twee punten verloren tegen ZVVS. De heren uit het Friesche haagje waren dus gebrand op winst.

In de uitwedstrijd verloor SGHA nog vrij ruim met 13-8, maar nu was het beter opgewassen tegen het team uit IJmuiden. Er ontstond een spannende wedstrijd, over en weer werd gescoord en bleef de stand gelijk. Wanneer de ene ploeg scoorde, scoorde de andere ploeg ook vrijwel meteen tegen.

SGHA is conditioneel sterk, het team was ook poloënd sterker dan hun tegenstander.
Eind derde periode kwam SGHA op een voorsprong van twee doelpunten. Voor VZV was dit een tik die ze niet meer te boven kwamen. SGHA liep in de vierde
Periode zelfs uit naar 12-8, daarmee was de wedstrijd beslist. Mooi detail is dat Tim Bouwhuis zijn debuut heeft gemaakt voor heren 1.

Coach Sander Bathoorn: “De eerste klasse is een mooie competitie, iedereen kan van iedereen winnen. We doen het dit jaar uitstekend. Deze overwinning geeft ons nog meer zelfvertrouwen. We staan op 22 punten, gedeeld 6e, dat is prima.
De wedstrijd was spannend, we waren, zoals wel vaker de laatste weken, het sterkere team. Vandaag ging echter het afmaken een stuk beter. We speelden verdedigend goed, aanvallend speelden we soms wat te gehaast, maar in de laatste anderhalve periode kregen we dat goed onder controle en zag je dat we snel uitliepen. Al met al een knappe overwinning.”

Doelpuntenmakers: Eric Otten 4, Kevin Sørensen 2, Onnojens van der Werf 2, Gerard Achtien 2, Sebastian Pedersen 2