,

Gedisciplineerd Dames1 wint in Stiens

Na de twee wedstrijden tegen EZC, die niet zo goed gingen, werd het wel weer tijd om te winnen. Dit keer moesten de dames tegen Middelsé-Skelp in Stiens. Ondanks dat de tegenstander er niet zo goed voorstaat moesten we dat van de coach negeren, en er volop tegen aan gaan.

De eerste periode verliep een beetje moeizaam, er werden veel kansen gecreëerd maar er werden maar 3 van de 6 doelpogingen afgemaakt. Ondanks dat het in de aanval wat minder ging, was de verdediging super en had Middelsé-Skelp het moeilijk met het creëren van een doelpoging.

Nadat de coach ons er op geattendeerd had om onze kansen af te maken verliep de tweede en derde periode beter, de kansen werden beter afgemaakt. Middelsé-Skelp had niet veel doelpogingen en als ze een schot op doel hadden stopte onze keeper ze wel. Zelfs een boogbal ging er niet in door onze keeper, Mariel Peters. Stand na de derde periode: 0-10.

In de vierde periode kreeg Middelsé-Skelp, ondanks de sterke verdediging, een kans om te scoren met een back hand. We hadden we veel onderschepping waardoor er veel spelers vrij door kwamen. Hierdoor liep de score snel op en was de stand naar de vierde periode: 1-15.

We kwamen trots het water uit en de coach was ook tevreden.

Doelpunten: Stephanie Bruintjes (4), Margreet ter Schure (4), Iris Bakker (3), Marijke van den Berg (3) en Rikst Leenstra (1).