Eredivisie team boekt knappe zege in Dordrecht

Polobal

De meiden van het eredivisie team van SGHA hebben gisteren een knappe overwinning behaald in Dordrecht. De meiden moesten om 15.00 uur aantreden in het mooie sportcomplex daar. Niet compleet, maar vol vertrouwen werd er afgereisd. Vooraf was bekend dat MNC de hekkensluiter was van de Eredivisie, maar dat betekent niet dat er even makkelijk gewonnen zou gaan worden.
De SGHA meiden begonnen furieus aan de wedstrijd en overliepen in de eerste periode hun tegenstander. Er werden vele aanvallen uitgevoerd en dit leidde tot een 0-3 voorsprong.
De tweede periode was echter een stuk lastiger, de bal ging minder soepel rond en het net werd niet meer zo eenvoudig gevonden. De meiden uit Heerenveen wisten maar een keer tot score te komen en MNC scoorde drie keer. Met een voorsprong van nog maar een doelpunt verschil (3-4) werd de tweede periode afgesloten.
In de derde periode herpakte SGHA zich goed en speelde weer vrij uit. De aanvallen werden steeds beter en SGHA kwam twee keer tot scoren. Met een 3-6 voorsprong werd deze periode afgesloten.
De vierde periode begonnen de meiden ook sterk. Meteen werd er twee keer gescoord. Met een 3-8 voorsprong kon er niks meer fout gaan. Echter scoorde MNC de 4-8. De leek verlammend te werken voor SGHA. De rust werd niet meer bewaard, aanvallen kwamen nauwelijks meer tot stand en de verdediging kraakte. MNC scoorde nog drie keer, maar de overwinning werd over de streep getrokken. De drie punten zijn meegegaan naar Heerenveen. Een 7-8 overwinning is een prima resultaat.
Conclusie van deze wedstrijd is dat twee sterke periodes werden afgewisseld met twee minder sterke periodes. Dat is het leerpunt van deze wedstrijd. Constanter worden.

Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd naar de Zaan. Thuis werd een knappe 11-11 behaald tegen deze tegenstander.