Eerste Eredivisie overwinning ooit voor SGHA is een feit.

eredivisiemeiden22-11-2014

De SGHA meiden hebben voor een primeur gezorgd in de geschiedenis van waterpolo in Heerenveen. De eerste overwinning ooit in de Eredivisie is een feit.
Afgelopen zondag moesten de meiden het opnemen in Hilversum tegen HBW. Een startgemeenschap tussen Brandenburg en de Robben. De meiden waren zeer gemotiveerd op pad gegaan. De ploegen ontlopen elkaar niet veel in de stand en er was dus wat mogelijk.
De SGHA meiden begonnen wat rommelig, maar dit werd snel omgezet in de wil om te winnen en goed te spelen. Na een periode stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. De tweede periode was ook nog erg moeizaam. SGHA begon wat rustiger te spelen, maar voor de goal was het nog erg onrustig. Na twee periodes leidde HBW met 5-4. SGHA wist wat het moest doen, een tandje bijzetten. In de derde periode speelden de Heerenveense meiden uitstekend en maakte het verschil duidelijk. Met goed en verzorgd spel werd HBW steeds meer terug gedrongen. Verdedigend lag het goed dicht en aanvallend werd er dwingender gespeeld. Na drie periodes stond er dan een voorsprong op het scorebord: 6-8. In de vierde periode kwam HBW toch weer sterk terug en de stand recht te trekken. Halverwege de laatste periode stond het 8-8. Echter was het daarna op bij de thuisclub en kon SGHA doordrukken. Met goede doelpunten werd de wedstrijd op slot gegooid. met een 8-11 voorsprong werden de laatste minuten koelbloedig uitgespeeld. De ontlading was groot na deze dikverdiende overwinning.

Volgende week komt UZSC uit Utrecht op bezoek in Sportstad Heerenveen.