, ,

Dames SGHA gaan lang mee in de strijd om de punten

Na een lange reis kwamen de dames furieus uit de startblokken. Direct een aantal uitsluitingen aan de zijde van de Friezinnen die met verve de bloklijnen wisten te pakken en daarmee tegendoelpunten te voorkomen. Het 1e doelpunt wat viel was een mooi afstandsschot van Iris Bakker. 1-0 is uiteraard een goed begin, maar het vervolg mocht er ook zijn. Contra’ s van de Hagenezen werden op tijd in de verdediging goed opgelost, waardoor het een gelijk opgaande strijd werd. Het lichte Haagse Hofbad was het strijdtoneel en net als ons thuisbad een mooi ruim opgezet zwembad, wat een voordeel voor deze jonge ploeg is. Het scheidsrechter duo was in vorm en goed op de hoogte van de nieuwe regels, wat erg fijn was (aangezien ons iets minder fysieke spel er dan beter uit kan komen).

Na een achterstand van 3-1 en een goed afgemaakte break van Marijke van den Berg en prima afstandsschot van Aysha Klein kwamen de dames terug tot 3-3. De Haagsen begonnen wat slordig te worden, wat uiteraard door een potdichte verdediging van ons werd afgedwongen en we bleven steeds in de buurt. 100% kansen werden naar de maan geschoten, helaas ook door ons. Dit zijn de punten op de i die een nog beter resultaat zullen geven.

In de 3e periode bleef het nog steeds gelijk opgaan, wat dit seizoen bij onze wedstrijden nog niet eerder het geval is geweest. Na een steal en 1-0 van Den Haag volgde een geniale verdedigende actie van Marijke, die daarmee haar keepertje even hielp door een open kans uit de lange hoek te plukken, kregen de dames steeds meer vertrouwen dat er deze avond een stunt kon plaatsvinden. Twee strafworpen werden verzilverd en opnieuw goede schoten. Er was volop initiatief en er werd keihard gewerkt met veel energie.

Uiteindelijk liepen de Haagse dames nog uit naar 11-7: maar de progressie is ingezet, want de thuiswedstrijd werd verloren met 8-25. Stap voor stap komen we dichterbij en we werken hard met en voor elkaar. Aan het eind met een trotse coach Chris Visser die aangaf een 9 op schaal van 10 trots te zijn! Met deze vooruitgang gaan we op naar de komende wedstrijd tegen EZC thuis om 16.15.