De competitie van team DG1 ligt inmiddels achter ons. Het niveau in de D competitie liep dit jaar sterk uiteen. DG1 heeft zo goed mogelijk geanticipeerd op de verschillende tegenstanders. In het begin van het seizoen werden we nog redelijk weggespeeld door de koplopers. Naarmate de competitie vorderde werd DG1 steeds meer een team, samenspel en tactische inzichten hebben geleid tot mooie wedstrijden en een seizoen waar met voldoening op terug gekeken kan worden.

DG1 heeft de mooie prestaties weten te bereiken door in te zetten op een aantal doelen. We hebben hard gewerkt aan teamwork en focus. En natuurlijk moet het ook leuk zijn om aan deze doelen te werken. Met het hele team hebben we vorig jaar een klim-clinic gedaan waar presteren en samenwerken belangrijke speerpunten waren.

Na de eerste competitiewestrijden is veel vooruitgang geboekt. DG1 was steeds beter in staat om de tegenstanders op te vangen. Met plezier en de nodige uitdaging werd dan ook uitgekeken naar de volgende wedstrijd. Doelstellingen werden voorafgaand aan elke wedstijd doorgenomen, goed opwarmen en concentreren op elke wedstijdperiode.

DG1 groeide in het voorjaar van 2017. De prestaties werden steeds beter, zo nu en dan misten we nog net even wat scherpte. Hoog druk zetten leverde met regelmaat de nodige doelpuntjes op, we hebben ons enthousiaste publiek flink wat breaks laten zien die soms fraai werden afgemaakt. Hoog druk zetten maakt ook kwetsbaar, zeker tegen sterke en snelle tegenstanders. Ook daar hebben we weer hard aan gewerkt. Nadat de competitie al was afgerond hebben we een clinic kick-boksen mogen meemaken. Hier hebben we samen met een aantal spelers van andere teams gewerkt aan onze weerbaarheid. Waterpolo is een fysieke sport, door te kick-boksen hebben we geleerd dat we ons fysiek best flink kunnen verdedigen om de waterpolo bal te veroveren.

De eerste stappen voor het volgend seizoen zijn dan ook al gezet. Na de laatste toernooien gaan we al snel richting de zomervakantie. Lekker fit blijven, (waterpolo)bal mee naar het strand en meteen weer hoog pressen na de zomer. Zie ook hieronder de seizoen video van Dg 1.

Het was een mooi seizoen, dat het volgend seizoen weer net zo leuk mag zijn!

Goska Sixma