,

Sterk spelende SGHA dames verliezen van Den Haag

Afgelopen zaterdag speelden de dames van SGHA in het thuisbad voor de vierde keer tegen Den Haag. Na de winst van vorige week tegen de Vennen waren ze weer gebrand om te winnen en ditmaal in het eigen bad. Zonder de ervaren Stephanie Bruintjes maar wel met ondersteuning van Ingrid de Vries begon SGHA geconcentreerd aan de wedstrijd.

In de eerste periode liepen de twee ploegen gelijk op, er werden veel zwemmende acties gemaakt en Den Haag hield veel vast waardoor ze ook veel uitsluitingen kregen. Nadat Den Haag had gescoord schoot Aysha de bal vol met overtuiging in het net van de tegenstander tijdens een manmeer. Den Haag ging direct in de tegenaanval en scoorde twee keer, maar SGHA liet het daar niet bij zitten. Door een doelpunt van Margreet ter Schure en door twee van Iris Bakker stonden de Friezinnen brutaal voor met 5-4 in de eerste periode.

In de twee periode werkte het team opnieuw goed samen en werd er veel lef getoond. Dit werd alleen niet continu beloond met doelpunten en maakte Den Haag gebruik hiervan door wel goed af te ronden en twee tegen doelpunten te maken. SGHA liet het er niet bij zitten en bleef actief in de aanval wat werd beloond met een uitsluiting en een mooi doelpunt van Simone Mus.
Keepster Ilse van der Bijl was iets te fanatiek tijdens een tegenaanval en gooide de bal per ongeluk weg tijdens een vrije bal van de tegenstander. Hierdoor werd ze er uit gestuurd en moeten de dames het even zonder keeper doen. Er werd gelukkig zeer goed geblokt en scoorde de dames van Den Haag niet en bleef de stand 6-6.

De derde periode ging iets minder goed dan de eerste twee. De kansen werden minder goed en beide teams raakten vermoeid. Den Haag scoorde drie keer en Margreet scoorde voor de derde keer. De stand stond op 7-10 aan het einde van periode drie.
Ondanks dat Den Haag uitliep bleven de dames initiatief houden en probeerden er een tandje bij te zetten. Den Haag scoorde twee keer en Ingrid maakte een prachtig doelpunt in een manmeer waar ze helemaal vrij werd gelaten.

Helaas was het niet voldoende om een punt te stelen van Den Haag en was dit louter gebaseerd op het gebrek aan geluk in de afronding. Niettemin speelde SGHA als een collectief haar beste wedstrijd tegen Den Haag. Ze speelden met vertrouwen en creëerde zelf kansen en mogelijkheden. Den Haag is gewaarschuwd voor de volgende ontmoeting.